top of page

Onderdrukte emoties: De voedingsbodem voor pijn.

Bijgewerkt op: 13 dec. 2023


De relatie tussen onderdrukte emoties en pijn wordt vaak benaderd vanuit een holistisch perspectief dat de verbinding tussen de geest en het lichaam erkent.

Energetische oplossingen kunnen verschillende vormen aannemen en kunnen gericht zijn op het vrijmaken van vastgehouden emotionele energieën die mogelijk hebben bijgedragen aan fysieke pijn.


Hier zijn enkele energetische benaderingen die in overweging kunnen worden genomen:


1. Reiki en Energetische Healing:


 • Reiki-behandelingen: Bij Anders-Leven is Dirk onze Reiki master - waarin hij de universele levensenergie overdraagt door handen op of boven het lichaam te plaatsen. Het doel is het herstellen van energetisch evenwicht en het bevorderen van fysieke en emotionele genezing.

 • Een Reiki healing kan ook vanop afstand gebeuren - we spreken af op een moment waarbij u als mezelf tijd hebben en niet gestoord kunnen worden - Duur +- 30 minuten.

 • Als Reiki-healer kan ik mij richten op het bevorderen van ontspanning. Ik stuur helende energie naar het pijngebied om stress te verminderen en een gevoel van kalmte te bevorderen.

 • Als er specifieke emoties zijn die ik oppik, stuur ik liefdevolle energie naar de emotionele gebieden. Visualiseer ik een zachte stroom van helende energie die emotionele pijn verzacht en ruimte creëert voor positieve emoties.

 • Ik help je te verbinden met de aarde door energie naar de basis van je wervelkolom te sturen. Aarding kan helpen bij het loslaten van spanning en het creëren van stabiliteit.


2. Emotionele Vrijgave Technieken:

 • EFT (Emotionele Vrijheid Techniek): Het kloppen op specifieke meridiaanpunten terwijl men zich concentreert op de fysieke pijn en de bijbehorende emotionele lading. Dit kan helpen bij het vrijgeven van geblokkeerde energie.

3. Mind-Body Connection:

 • Mindfulness en Meditatie: Deze praktijken kunnen helpen om bewustzijn te ontwikkelen rond onderdrukte emoties en spanning in het lichaam. Dit bewustzijn alleen kan een eerste stap zijn naar het loslaten van emotionele blokkades.

 • Visualisatie: Het gebruiken van de verbeelding om de pijnlijke gebieden te visualiseren en voor te stellen dat de opgeslagen emoties worden vrijgegeven.

4. Chakra-balancering:

 • Chakra-healing: Onderzoeken en balanceren van de energiecentra in het lichaam (chakra's) kunnen helpen om de doorstroming van energie te herstellen en emotionele blokkades op te heffen.

5. Ademhalingstechnieken:

 • Diepe ademhaling: Bewuste ademhalingsoefeningen kunnen helpen om spanning in het lichaam los te laten en vastgehouden emoties te bevrijden.

6. Holistic Bodywork:

 • Acupunctuur: Het inbrengen van naalden op specifieke punten om de stroom van energie in het lichaam te herstellen, wat kan helpen bij zowel fysieke als emotionele klachten.

 • Massagetherapie: Het loslaten van fysieke spanning kan ook emotionele bevrijding bevorderen.

7. Expressieve Therapie:

 • Dansen of bewegen: Het gebruik van beweging als een manier om vastzittende energieën te bevrijden en emoties te uiten.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze benaderingen complementair kunnen zijn aan conventionele medische behandelingen, maar ze vervangen ze niet.


Bij aanhoudende pijnklachten of ernstige emotionele problemen is het raadzaam professionele hulp te zoeken en de benaderingen te bespreken met zorgverleners.


Ik kan u helpen.


Pijn zowel lichamelijk als emotioneel is zwaar om dragen.

Het vreet aan je, het zuigt je leeg.

Ik kan jouw pijn voelen zelfs vanop afstand.

Met een Reiki op afstand healing kan hij je in enkele minuten verlichten en helpen.

Acute pijn wordt direct weggenomen en de leegte gevuld met helende liefde? ❤️De virtuele koffie of thee staat klaar voor u.

Hier wordt je gehoord en graag naar je geluisterd - het kunnen zeggen is al een éérste stap naar jou healing.

In 15 minuten je acute pijn weggenomen.

Klik op de link hieronder en vul " andersleven1 " in bij Coupon code en je ontvangst 15% korting als verwelkoming.

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page